12
sekunder sedan
Johan
skrev under
v

KRÆV VARIG VÅBENHVILE

REGERINGEN SKAL SIGE FRA NU!

Skriv under på vores brev til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og kræv, at den danske regering skal gøre alt for at sikre en øjeblikkelig og permanent våbenhvile, en afslutning på den brutale blokade af Gaza, adgang for nødhjælp, frigivelsen af alle gidsler og en vej til varig fred. Alle har ret til et liv.

9234
/
15000
underskrifter
Sender din underskrift ...
Noget gik galt under indsendelse af formularen. Dette kan skyldes, at tjenesten i øjeblikket er overbelastet. Prøv igen om lidt.
9234
/
15000
underskrifter
Tilføj mit navn
Photo: Abaca/Ritzau Scanpix/Oxfam
Main image

I Gaza er den korte, humanitære pause slut. Selvom situationen før pausen var katastrofal, er civilbefolkningen nu kastet ud i en hidtil uset desperat og umenneskelig situation – og uden nogen steder at flygte hen.

Det er en humanitær katastrofe – og vi nægter at være medskyldige.

Oxfam har allerede leveret nødhjælp til tusindvis af mennesker sammen med vores lokale partnere. Men den barske sandhed er, at en øjeblikkelig og varig våbenhvile er den eneste handling, der betyder noget lige nu, hvis vi skal redde liv.

 

Magtesløsheden rammer os alle, når vi ser rædslerne udspille sig i Gaza. Men vi kan kun gøre en reel forskel, hvis vi står sammen om at råbe regeringen op.

 

Gør din stemme hørt - skriv under på brevet til Lars Løkke Rasmussen og den danske regering nu.  

Sammen kræver vi:

  • en øjeblikkelig og varig våbenhvile,
  • en afslutning på blokaden og en sikker adgang for nødhjælp
  • frigivelsen af alle gidsler og
  • en vej til varig fred.

Vores brev til udenrigsminister Lars Løkke RasmusseN

Kære Lars Løkke Rasmussen, 

Vi nægter at se på i stilhed.

Millioner af uskyldige betaler lige nu prisen for den fiasko, der gør Danmark og det internationale samfund medskyldige i den massedød, tvangsfordrivelse, sult og lidelse, som de civile i Gaza grufuldt påføres.

Tragedien skal stoppes, international lovgivning skal overholdes, og menneskerettigheder opretholdes. Vi må stå forenede bag princippet om, at alle liv betyder lige meget.

Derfor må og skal I gøre alt i jeres magt for at sikre en øjeblikkelig våbenhvile og humanitær hjælp til de mange mennesker, der lige nu lider. Blokaden af Gaza skal stoppes, vand, mad, medicin og brændstof skal ind. Og alle gidsler skal frigives.

Den danske regering må tage alle midler i brug for at gøre en ende på voldsspiralen og sikre en vej til ægte og varig fred for både det palæstinensiske og israelske folk.

Det er den eneste vej fremad.

Hvad er Oxfams reaktion?

Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile i både Israel og Gaza. Angreb rettet mod civile kan aldrig retfærdiggøres. Vi opfordrer til en øjeblikkelig, permanent våbenhvile, og at der åbnes for, at nødhjælp igen kan strømme ind til civilbefolkningen.

Der er ingen pauser lange nok, eller korridorer brede nok, til at lindre lidelserne for to millioner mennesker, ødelæggelsen af Gaza og tabet af uskyldige liv. For hver dag, vi diskuterer en pause i krigshandlingerne, er blot endnu en dag uden reelle fremskridt mod den løsning, der virkelig betyder noget - nemlig en ende på disse forfærdelige blodsudgydelser.

Det internationale samfund skal desuden presse på for en fredsproces, som tager fat på konfliktens kerne; at bringe Israels blokade af Gaza og den langvarige besættelse af palæstinensisk territorium til ophør.

Hvad gør Oxfam lige nu?

Vi arbejder på at hjælpe de 2,3 millioner mennesker, der lige nu er fanget i Gaza. Det er dog ikke muligt at sikre nødhjælp i det omfang, der er brug for, før missilangrebene og volden stoppes, en permanent våbenhvile indtræder og nok nødhjælp lukkes ind.

Udover den akutte nødhjælp forbereder vores landekontor og 30 medarbejdere i Gaza vores langvarige humanitære indsats. Vi støtter desuden flere lokale partnere, der uddeler hygiejnesæt, madkits, førstehjælpspakker, kontanter og kuponer i både nord og syd.

Så snart det er muligt, vil vi desuden reparere det livsvigtige vand- og spildevandsnetværk, der er blevet ødelagt under bombardementerne.

Hvad er situationen i Gaza?

Over 1.8 millioner mennesker er ifølge FN allerede blevet internt fordrevet fra deres hjem, mens tusindvis har mistet livet og endnu flere er såret. Den totale lukning af alle grænser har gjort det umuligt for folk at flygte, og millioner af mennesker bliver fanget og skubbet rundt mellem israelsk-udpegede målområder i både det belejrede nord og hele det indespærrede syd.

Mange har søgt tilflugt på overfyldte FN-skoler, sover på gaden eller under udstrakte lagner, selvom vinteren er på vej. Der er mangel på både vand, mad, elektricitet, medicin og brændstof, mens flere hundrede deler enkelte toiletter og bad. FN advarer om, at familierne i Gaza er i stor risiko for at dø eller blive ramt af et udbrud af infektionssygdomme, hvis ikke forholdene kan forbedres hurtigst muligt.

Hjælper Oxfam i både Israel og Palæstina?

Vi rykker ind med nødhjælp der, hvor det humanitære behov er størst. Vi yder ikke humanitær bistand i Israel i øjeblikket, men samarbejder med en række israelske NGO'er om menneskerettighedsprojekter.

Hvordan arbejder Oxfam i Palæstina?

Oxfam har arbejdet i Palæstina siden 1950'erne med forskellige former for nødhjælps- og udviklingsindsatser og er i dag til stede på Vestbredden, i Østjerusalem og Gaza.

I Gaza sørger vi for rent vand, genopbygger beskadigede vandsystemer og forbedrer sanitære faciliteter. Vi støtter også unge piger og kvinder med teknisk træning, så de kan få et arbejde og forsørge sig selv. På Vestbredden arbejder vi blandt andet på at hjælpe unge palæstinensiske mænd og kvinder med at få den tekniske og erhvervsfaglige uddannelse og træning, der gør dem i stand til at få et arbejde inden for den grønne omstilling.