Skriv under på vores brev til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og kræv, at den danske regering skal gøre alt for en øjeblikkelig og permanent våbenhvile. Eskaleringen mellem Israel og Libanon kunne være undgået, hvis verdens ledere havde sikret en våbenhvile i Gaza.
Det er en katastrofe, der risikerer at kaste hele regionen ud i en hidtil uset krise.
Oxfam har allerede leveret nødhjælp til hundredtusindvis af mennesker sammen med vores lokale partnere. Men den barske sandhed er, at en øjeblikkelig og varig våbenhvile er den eneste handling, der betyder noget lige nu.
Magtesløsheden rammer os alle, når vi ser rædslerne udspille sig. Men vi kan kun gøre en reel forskel, hvis vi står sammen om at råbe regeringen op.
Gør din stemme hørt - skriv under på brevet til Lars Løkke Rasmussen og den danske regering nu.
Sammen kræver vi:
- en øjeblikkelig og varig våbenhvile i hele regionen,
- adgang for nødhjælp
- en afslutning på Israels besættelse af palæstinensiske områder,
- frigivelsen af alle gidsler og
- en vej til varig fred.
Kære Lars Løkke Rasmussen,
Vi nægter at se på i stilhed.
Millioner af uskyldige betaler lige nu prisen for den fiasko, der gør Danmark og det internationale samfund medskyldige i den massedød, tvangsfordrivelse, sult og lidelse, som de civile i Gaza og Libanon grufuldt påføres.
Tragedien skal stoppes, international lovgivning skal overholdes, og menneskerettigheder opretholdes. Vi må stå forenede bag princippet om, at alle liv betyder lige meget.
Derfor må og skal I gøre alt i jeres magt for at sikre en øjeblikkelig våbenhvile og humanitær hjælp til de mange mennesker, der lige nu lider. Vand, mad, medicin og brændstof skal ind. Og alle gidsler skal frigives.
Den danske regering må tage alle midler i brug for at gøre en ende på voldsspiralen og sikre en vej til ægte og varig fred.
Det er den eneste vej fremad.
I Libanon hjælper vi akut de mange internt fordrevne.
Oxfam arbejder tæt sammen med partnerorganisationer i Nordlibanon, Bekaa-dalen og Beirut, hvor vi opretter tilflugtssteder, så fordrevne børn og familier kan få de basale fornødenheder som mad, vand og hygiejneartikler. Vi uddeler kontanter, så familierne kan købe mad, og sikrer adgang til rent vand på skoler, hvor familierne har søgt sikkerhed.
Vi har arbejdet i Libanon siden 1993, hvor vi støtter de mest sårbare mennesker med hygiejne, rent vand og økonomisk assistance. Siden borgerkrigen i Syrien brød ud, har vi desuden støttet syriske flygtninge i Libanon.
Vi arbejder på at hjælpe de millioner af mennesker, der lige nu er fanget i Gaza. Det er dog ikke muligt at sikre nødhjælp i det omfang, der er brug for, før missilangrebene og volden stoppes, en permanent våbenhvile indtræder og nok nødhjælp lukkes ind.
Udover den akutte nødhjælp arbejder vores landekontorer i Palæstina og vores medarbejdere i Gaza på en langvarig humanitær indsats, samtidig med at vi støtter flere lokale partnere, der uddeler hygiejnesæt, madkits, førstehjælpspakker og kontanter.
Vi sikrer desuden vandpunkter, opsætter afsaltningsanlæg og reparerer det livsvigtige vand- og spildevandsnetværk, der er blevet ødelagt under bombardementerne.
Oxfam har arbejdet i Palæstina siden 1950'erne med forskellige former for nødhjælps- og udviklingsindsatser og er i dag til stede på Vestbredden, i Østjerusalem og Gaza.
Vi rykker ind med nødhjælp der, hvor det humanitære behov er størst. Vi yder ikke humanitær bistand i Israel i øjeblikket, men samarbejder med en række israelske NGO'er om menneskerettighedsprojekter.
Millioner af mennesker i Gaza og Libanon er blevet fordrevet fra deres hjem, mens titusindvis har mistet livet og endnu flere er såret.
I Libanon har befolkningen længe udholdt den ene krise efter den anden, og eskaleringen kommer på et tidspunkt, hvor landets økonomi og befolkning allerede er i knæ. Hvis volden fortsætter vil det hurtigt skabe katastrofale forhold og overbelaste det humanitære system i landet.
I Gaza har den totale lukning af alle grænser har gjort det umuligt for folk at flygte, og palæstinenserne bliver konstant skubbet rundt mellem israelsk-udpegede områder i både det belejrede nord og hele det indespærrede syd.
Mange har søgt tilflugt på overfyldte FN-skoler, sover på gaden eller under udstrakte lagner, selvom vinteren er på vej. Der er mangel på både vand, mad, elektricitet, medicin og brændstof, mens flere hundrede deler enkelte toiletter og bad. FN advarer om, at familierne i Gaza er i stor risiko for at dø eller blive ramt af et udbrud af infektionssygdomme, hvis ikke forholdene kan forbedres hurtigst muligt.
Oxfam fordømmer enhver form for angreb på civile i både Israel, Gaza og Libanon. Angreb rettet mod civile kan aldrig retfærdiggøres. Vi opfordrer til en øjeblikkelig, permanent våbenhvile, og at nødhjælp frit kan nå frem til de, der er i nød.
Der er ingen pauser lange nok, eller korridorer brede nok, til at lindre lidelserne for millioner af mennesker, ødelæggelsen af Gaza og tabet af uskyldige liv. I Libanon har befolkningen udholdt den ene krise efter den anden, og angrebene kommer på et tidspunkt, hvor landets økonomi og befolkning allerede er i knæ. Eskaleringen vil hurtigt skabe katastrofale forhold og overbelaste det humanitære system i regionen.
For hver dag, der går uden en våbenhvile, er blot endnu en dag uden reelle fremskridt mod den løsning, der virkelig betyder noget - nemlig en ende på de forfærdelige blodsudgydelser.
Det internationale samfund skal desuden presse på for en fredsproces, som tager fat på konfliktens rod; at bringe Israels blokade af Gaza og den langvarige besættelse af Palæstina til ophør.